360 graden Feedforward

Feedforward is een heel effectief en actiegericht middel om in te zetten binnen organisaties om de groei en ontwikkeling van medewerkers te faciliteren. Het is een van de beste manieren om een open en transparante cultuur te ontwikkelen met een accent op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Hier zijn een aantal vuistregels waar je rekening mee kan houden als je 360 graden Feedforward gaat inzetten:


een

Feedforward zet je in als middel om je groei- en reflectievermogen te faciliteren. Des te vaker je dit middel gebruikt, des te makkelijker en sneller je leert. Het is nuttig om je omgeving te engageren bij je groei.

twee

Om Feedforward als middel effectief te kunnen gebruiken heb je een Growth Mindset nodig. Mensen met een Growth Mindset geloven dat je controle hebt op jouw ontwikkeling als je daarvoor open staat en lenig genoeg bent. Leren dus.

drie

Feedforward zet je in op jouw eigen initiatief. Daarmee zet je je hersenen in een leerstand en kan je je opbrengst makkelijker tot je nemen. Dat werkt veel beter in tegenstelling tot Feedback, dat ongevraagd wordt gegeven.

vier

De bron van je vraagstelling kan in het verleden liggen, maar leg het accent bij het stellen van je vraag in de toekomst. Geef duidelijk aan waar je uitdaging in zit en vraag om suggesties van je omgeving. Voorbeeld: het team dat ik aanstuur bestaat uit verschillende functionarissen en persoonlijkheden. Hoe kan ik de samenwerking binnen mijn team het beste verbeteren?


Geïnteresseerd in Peddy?

VraagDemoAan-1

vijf

Bedank iedereen die jou van Feedforward heeft voorzien. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat mensen Feedforward geven als ze er om gevraagd worden. Bedank daarom iedereen die de moeite heeft genomen om je te helpen met je vraag.

zes

Laat de opbrengst binnenkomen en ga desgewenst het gesprek aan. Sommige reacties kunnen vanzelfsprekend zijn. Andere reacties kunnen weer nieuwe vragen oproepen. Mocht je specifiekere vragen hebben over de ontvangen Feedforward ga dan het gesprek aan. Zie het als een leerproces.

seven

Ga aan de slag met je meest relevante en urgente suggestie. Als je eenmaal weet wat jou het beste helpt, maak een actieplan en ga daarmee aan de slag. Je kan de Feedforwardgever contracteren als coach en toevoegen aan jouw ontwikkelcirkel.

acht

Informeer jouw Feedforward gever(s) over de voortgang die je maakt met hun suggesties. Een van de meest gehoorde argumenten van mensen die geen Feedforward geven als ze erom gevraagd worden is: hij doet daar toch niets mee! Als je terugkoppelt dat je hun tips en suggesties serieus neemt en dat je daar iets mee doet, motiveer je ze voor de volgende keer.


Meer weten over Feedforward? Download onze whitepaper 'Durf te vragen'

DownloadKnop-1